Metabolic balance

 

 

 

Metabolic balance

 

Metabolic Balance is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.

Het Metabolic Balance programma is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek op het gebied van voeding, overgewicht en de daarmee verbonden klachten en stofwisselingsziekten. Het programma is een persoonlijk voedingsplan, gebaseerd op een uitgebreide bloedanalyse van 36 bloedwaardes en de persoonlijke gegevens die ik heb verkregen uit de eerder verrichte anamnese.

Samen met mij, als jouw Metabolic Balance begeleider, verander jij je huidige voedingsgewoonten. Al snel zul je ervaren dat door anders te eten en  verandering van je leefstijl de stofwisseling weer in balans komt, je klachten verminderen en eventuele gewichtsproblemen voor eens en voor altijd oplost!

 

 

Wat krijg je

lekker in je vel persoonsgebonden advies

lekker in je vel bewustwording van een gezond voedingspatroon

lekker in je vel afgestemd op jouw eigen lichaam en bloedonderzoek

lekker in je vel overzichtelijk voedingsplan

lekker in je vel eenvoudige regels voor het klaarmaken van gevarieerde maaltijd

lekker in je vel geen calorieën tellen

lekker in je vel snel resultaat

lekker in je vel persoonlijke begeleiding en ondersteuning op maat

lekker in je vel lekker eten

lekker in je vel beter slapen

lekker in je vel meer energie en vitaliteit

lekker in je vel meer fysieke en psychische kracht

lekker in je vel afname van lichaamsvet, behoud van spier- en bindweefsel

lekker in je vel goede spijsvertering

lekker in je vel verbetering van de huid

lekker in je vel verbetering van de hormoonhuishoudingsteun voor hart- en vaatsysteem

lekker in je vel steun voor de orgaanwerking van lever, gal, nier en blaas

lekker in je vel en vooral geen jojo-effect!

 

 

Voor wie

Het Metabolic Balance programma helpt en ondersteunt mensen bij wie de stofwisseling en de hormoonhuishouding uit balans is. Door deze disbalans ontstaan op de langere termijn lichamelijke klachten. Het lichaam is dan al een lange tijd aan het compenseren.

De klachten kunnen zeer gevarieerd zijn zoals verminderde energie, futloosheid, slecht slapen, overgewicht, opgeblazen gevoel. Ook als je bekend bent met Diabetes Mellitus type 2, hoge bloeddruk, reumatische klachten (reumatoïde artritis, jicht en artrose), allergieën en huidaandoeningen, kun je baat hebben bij het Metabolic Balance programma.

 

Heb je last van overgangsklachten en hormonale onbalans? Ook dan is het Metabolic Balance programma zeer geschikt. Opvliegers, overmatige transpiratie, moeheid, hoofdpijn, weinig energie en overgewicht e.d. zullen verminderen of verdwijnen.

Wil je gezond eten, niet afvallen maar wel weten welke voeding bij jou past, dan is het programma uiteraard ook aan te bevelen

Het programma is voor alle leeftijden.

Belangrijk: Het Metabolic Balance stofwisselingsprogramma mag nóóit het bezoek aan je arts vervangen. Met name bij aanhoudende klachten zal ik je adviseren om je arts te raadplegen. Het programma mag ook niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan.

Waardoor bereik je gewichtsverlies

Door jouw individuele voedingsplan krijgt je lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze jouw hormoonhuishouding beïnvloeden.

 

Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleer je gemakkelijk en blijvend jouw gewicht en versterk je jouw totale hormoonhuishouding.

Het voedingsplan

Het Metabolic Balance voedingsplan is eenvoudig opgezet en bestaat uit 4 fasen:

Fase 1. De voorbereidingsfase:

We beginnen met een anamnese. Dan volgt de analyse van je bloed, waarbij 36 verschillende bloedwaardes worden geanalyseerd. Op basis daarvan wordt een persoonlijk voedingsplan voor jouw opgesteld. Tevens wordt je lichaam langzaam op de komende omschakeling in je voedingspatroon voorbereid.

 

Fase 2. De strenge fase:

Tijdens deze minstens twee weken durende fase, stelt je lichaam zich in op een nieuwe en gezonde voedingswijze. Daarbij wordt jij je meer bewust van de veranderingen in jouw lichaam op gebied van gezondheid en gewicht.

 

Fase 3. De minder strenge fase: 

In deze fase ga je voedingsmiddelen uitproberen die in de vorige fase niet waren toegestaan. Op deze manier ervaar je zelf de voor jou persoonlijk best passende voeding. Je neemt de veranderingen in jouw lichaam waar en voelt wat goed voor je is.

 

Fase 4. Behoud van welbevinden en gewichtsbehoud:

Heb je het idee dat je dat bereikt hebt wat je wilde bereiken? Ben je bijvoorbeeld op jouw ideale gewicht? Dan begint de fase van gewichtsbehoud, door je eigen leven weer op te pakken met de basis van het programma en hierdoor blijvende balans in stofwisseling en de hormoonhuishouding

Metabolic Balance streeft naar een blijvende verandering met behulp van een gezonde en bij jou passende voeding. Ik help je graag dat te bereiken!

Gedurende het programma ga je gevarieerd eten met maaltijden die goed op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor krijg je alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen binnen die bij jouw lijf passen, en die jouw lichaam in balans brengt. De voeding uit het plan beïnvloedt op de juiste manier de hormoonhuishouding. Dit geeft stabiele suikergehaltes in het bloed en een natuurlijke afgifte van het hormoon insuline.

Ook belangrijke organen zoals lever, nieren en darmen gaan hierdoor beter werken, waardoor je hormoonstelsel, immuunsysteem, hart en de bloedvaten beter zullen gaan functioneren.

De gezonde en uitgebalanceerde voeding geeft snel resultaat. Na het bereiken van het gewenste gewicht ga je in de minder strenge fase nog gevarieerder eten en drinken.

Op de lange termijn raak je gewend aan gezond en lekker eten en je zult ontdekken dat je niet terecht komt in het zo bekende jojo-effect. Het is niet alleen bedoeld om af te vallen, het gaat vooral om verandering van je eetgedrag en je leefstijl en daardoor op de langere termijn het beste resultaat.

Kies vandaag nog voor gezonder voedingspatroon en gun jezelf een gezond lijf. Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op voor een  kennismakingsgesprek. De eerste stap naar een gezondere leefstijl.

Ja, ik neem de eerste stap naar een gezondere leefstijl

2 + 5 =

het geheim van een gezond lichaam

Janne-Marij Wolterink

Haarstraat 77
7462 AL Rijssen

info@b-lijfinbalans.nl
06 – 37 56 65 26

Ik ben aangesloten bij de volgende
beroepsverenigingen:

 

KvK: 59384212
Noag reg.nr: 7463-Aa-13029 Laag 4
AGB code: 90-057795

 

Geverifieerd door MonsterInsights