KIEKEBOE!! Daar ben ik, Kick Wolterink.
Iets meer dan een half jaar geleden ben ik bevallen van mijn zoontje Kick. En hier wil ik heel graag wat (persoonlijks) over delen met jullie:)

Want zoals jullie wel kunnen zien op de foto, is hij geboren met een keizersnede en heb ik hem er ZELF uitgehaald!
Dit was mijn grote wens, voor als het een keizersnede zou worden. Dit alles stond helemaal beschreven in mijn bevallingsplan.

Ik zal vanaf het begin beginnen. Mijn eerste bevalling van mijn dochter verliep allemaal wat anders dan gepland. Nou ja, wat kun je hieraan plannen he;) Helemaal niets, maar je kunt je wel voorbereiden. Dit heb ik gedaan door middel van een bevallingsplan. Ondanks mijn plan overkwam het me toch allemaal.
Het was mijn eerste kindje, dus je hebt geen idee wat je kunt verwachten. Uiteindelijk is zij na de hele dag weeën te hebben gehad en ik niet verder kwam dan 9 cm, (ondanks alle weeënopwekkers) gekomen via een keizersnede.
De weken daarna waren allemaal niet zo rozenkleur en maneschijn. Die roze wolk waarover ze het wel eens hebben, nou deze heb ik niet gezien!! Een grote donkere wolk was het haha. Dit klinkt wel heel dramatisch, maar zo heb ik het toen wel ervaren. Ze waren in het ziekenhuis ook bang dat ik tegen een postpartum depressie (postnatale depressie) aanzat. Nu 3 jaar later kijk ik hier eigenlijk heel mooi op terug. Ik heb een prachtige dochter en ik heb ontzettend veel geleerd van deze tijd over mijzelf. En nog steeds leer ik ontzettend veel van haar! Mijn kleine goeroe!;)

Naar ruim 2 jaar was ik zwanger van onze tweede. Ik voelde aan alles dat dit een hele andere bevalling zou worden en de periode daarna ook. In mijn zwangerschap ben ik heel bewust bezig gegaan met de voorbereiding op de bevalling en de periode na de bevalling. Ik heb 1 op 1 zwangerschapsyoga gevolgd, ik ben een paar weken van te voren naar een lactatiedeskundige geweest om het een en ander voor te bereiden en ik ben een paar keer bij mijn holistisch counselor geweest die met mij heeft gekeken tegen welke blokkades of overtuigingen ik aanliep deze zwangerschap.

Bij de zwangerschap van Kick heb ik ook een bevallingsplan gemaakt, want ik wist dat ik in het ziekenhuis moest bevallen en daar zag ik eerst enorm tegenop i.v.m. alle regeltjes en protocollen!! Samen met een TOPPER van een gynaecoloog hebben we gekeken wat mijn wensen waren en zij heeft er alles aan gedaan om dit voor elkaar te krijgen. Zo kreeg ik veel vertrouwen om in het ziekenhuis te mogen bevallen. Mijn wens was een natuurlijke bevalling en als dit niet ging, een keizersnede waarbij ik zelf de kleine uit mijn buik mocht halen. Uiteindelijk heb ik na 5 dagen over tijd te hebben gelopen zelf gekozen voor een keizersnede. Ik trok het gewoon echt niet meer!!!!
Hoe ik bij Pippa ver over mijn grenzen ging om alles goed te doen voor haar, zo mocht ik bij Kick mijn eigen grenzen voelen en aangeven. En dit was oké!:)
Ik kreeg handschoenen aan, het doek ging naar beneden en daar was hij. Schreeuwend met zijn hoofd en schouders uit mijn buik. Ik pakte hem onder de oksels en trok hem zo uit mijn buik naar mij toe. Een heel bijzonder moment.!

Ze moesten even wachten met het dichtmaken van mijn wond, want de placenta moest nog komen en ik wou geen oxytocine spuit om deze eerder te laten komen. (een spuit die veel vervelende bijwerkingen kunnen veroorzaken bij moeder en kind!) Al snel liet de placenta los en werd deze in een bakje naast mij en de kleine gelegd. Ik had namelijk gekozen voor een halve lotus bevalling. Hierbij laat je de placenta minimaal 30 minuten aan je kleine baby zitten, zodat de placenta helemaal is uitgeklopt en alle goede voedingsstoffen naar je baby zijn toegegaan. Over de oxytocinespuit en een halve lotus bevalling leg ik later eens uit.

Voor nu wil met trots deze foto laten zien!
Ik kijk ontzettend fijn en mooi terug op de bevalling en ik ben heel blij dat ik zo bewust ben bezig geweest met deze fase en mijn wensen heb mogen neerzetten. Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen, maar belangrijk hierbij is om te vertrouwen op jezelf en je baby en te mogen LUISTEREN naar je lichaam! Iets wat ik zeker deze zwangerschap en bevalling heb ervaren en heel graag wil meegeven aan alle zwangere mama`s.

– Ben je zwanger en zou jij graag ook in vertrouwen willen bevallen?
– Wil je graag een bevallingsplan die goed voelt voor jou, maar heb je hier hulp bij nodig, omdat je misschien niet weet wat allemaal mogelijk is of wat bij jou past?
– Wil je tips qua gezondheid voor jezelf en je baby? (Denk aan voeding, suppletie, advies wat te doen voor de darmen van je baby bij een keizersnede, enz.)
Dan kan ik je hierbij helpen!:D

Je kunt mij mailen op info@b-lijfinbalans.nl of bellen op 06-37566526

Ik gun jou en alle andere mama`s een liefdevolle en mooie bevalling en alle kleine baby`s die geboren mogen worden een mooie, gezonde en liefdevolle start van hun leven.

x

Geverifieerd door MonsterInsights